Barbie in the city или в къщата за кукли на xoxogabrielleblog

Днес, на чаша капучино и това не е случайно-ще си говорим за красота. А когато говорим за красота, винаги се сещаме и за красиви жени. Затова казвам ,,Здравей!” на слънчевото момиче от @xoxogabrielleblog. По нейни думи има увлечение по маските за лице, капучиното и дългите разходки по плажа. Коя е Габи и какво може да научим за нея, можете да прочетете в следващите редове. Enjoy! ☀️
Често пъти, да не кажа почти винаги- в ума ми изплува темата за движещата сила на човека. Онази жива енергия, която пропълзява във вените на човек и кара очите му да грейнат. Оттук започва и нашия разговор.

Движещата ми сила винаги е било любопитството ми, преплетено с непрекъснатото ми желанието за приключения и нови предизвикателства във всеки един аспект. Не съм от хората, които обичат да стоят и да не правят нищо, имам нужда да уча, да творя, да виждам нови неща, да срещам нови хора… да се обогатявам по всякакъв начин. Това ми желание е най-силната ми вътрешна сила, според мен.

Много неща, аз показвам доста малка част от себе си в социалните мрежи. Но пък за това винаги могат да ми зададат въпрос, на който с радост ще отговоря.

Тук ще отворя скоба, за да споделя, че Габи наистина е от хората, които не говорят много за себе си. Отчитам го като ,,здравословен” начин на поведение, тъй като е хубаво човек да филтрира нещата, които показва от себе си. На мен например ми е присъщо да споделям много неща от света си. Но като оголен нерв мога да съм само пред хората, които определям за ММЧ (много мой човек).

Хммм можете да видите много flatlay кадри, моите любими бюти находки, места, които са ми направили впечатление.. ако трябва да обобщя – разни красиви неща от моето ежедневие премерено подправени с розови нюанси.

Оставям място, за да ви покажа някои от красивите кадри, които можете да видите в Инстаграм профила ѝ.

Лично за мен, зад един красив кадър са много много труд, непрекъснато учене, много проби и грешки, но и много радост. Ще излъжа, ако кажа, че снимките ми са щракнати ей така на шега и са се получили супер от първия път.

Знаете ли? Спомних си как, когато се роди идеята ми за блог- Габи беше там, за да ме подкрепи. Спомням си и съветите, които ми даде. Времето, което отдели за мен съвсем не беше малко. И ако има подходящо място за благодарност, то е сега! А съветите, които ми даде тогава, ви ги предавам в по-долните редове, със следващия ми въпрос.

Първо и много важно е да решат с какво могат да бъдат полезни и какво ще им носи радост, за да определят за какво могат да пишат. Второ, търпение и постоянство – и двете ми липсват и на мен понякога. И трето, блогът отнема много време, енергия и е непрекъснато учене, така че се пригответе 🙂

През послените години май много се размиха тези понятия и се напоиха с леко негативна нотка. За мен, блогър е човек, който има блог и обича да пише, за да бъде полезен по един или друг начин. Не искам да го обвързвам с това дали има влияние, четения и т.н. 

Ако още не сте чели блога ѝ и се е зародило любопитство да надникнете в него, може да го направите от тук.

Да, от няколко години съм член на една неправителствена организация. Помагам по различен начин – дейността е свързана предимно с млади хора, неформално обучение и проекти по програма Еразъм. Освен това сме организирали различни благотворителни инициативи. Положителното на този вид дейности е това, че съм от полза както на някой друг, така и на самата себе си, защото непрекъснато имам контакт с много хора от различни държави, социални кръгове и разнообравни занимания, отново го има елемента на постоянно учене и ангажираност.

Не крия вълнението си от този разговор и съм нетърпелив да науча повече за теб и вътрешния ти свят. С твое съгласие, предлагам да навлезем в дълбокото със следващия ми въпрос. В статията ми I think I’m in love говоря за себеобичта и любовта към нещата, които правим. 

Selflove е нещо, на което майка ми ме учеше от съвсем малка, винаги ми повтаряше, че винаги трябва да обичаш първо себе си и да умееш да се грижиш за себе си. Обичта към себе си има много измерения, според мен. Като започнем от това с какво се храним, как се обличаме, каква представа и нагласа имаме за себе си, за тялото си, какви книги четем, за какво мечтаем и се стигне до това как позволяваме да бъдем третирани и къде поставяме границата. 

Да, вярвам че всеки е имал подобни моменти. Бих го определила като разочарование и тъга. Но колкото и да е трудно винаги трябва да продължиш напред и да си вземеш поука.

И докато сме още на темата…

Рецепта… щеше да е много лесно, ако има правилно и грешно. Според мен, всеки си има собствена рецепта, защото всички сме различни и това, което е ок за мен, може би не е добра идея за някой друг. Всеки сам трябва да си намери собствения си вътрешен баланс.

След малка пауза, за да осмислим разговора, с Габи продължаваме смело напред в следващите редове. 🌸

Условно мога да кажа завършването на магистратурата ми, след това животът ми се промени значително. Отпаднаха ми доста ангажименти, замениха се с нови. Сега имам повече свободно време, колкото и странно да звучи това.  

Признавам си, на мен ми звучи, ако не странно, то трудно осъществимо. За себе си мога да кажа, че трудно постигам баланса между full time job, блога и Инстаграм профила ми. Но накрая получавам удовлетворение от това, което правя. И смятам, че това е най-големият успех за мен. Спирам дотук с лирическото ми отклонение и се връщам към теб.

Като всеки един човек мечтая за здраве за мен и моите близки. Освен това мечтая за приключения, възможности, нови начинания и много много много пътувания!

Накратко Габи ми споделя, че настоящия момент го определя като доза от романтична мечта и осъзната реалност. По малко и от двете, както сама каза. И пристъпваме към последния въпрос, за който се вълнувах през цялото време.

За финал най-трудният въпрос, аз съм човек, на който никога не му стигат само 3 думи. Но ще пробвам – сила, мечти, баланс.

Barbie in the city

Ето, че сме на края на този разговор тук. Макар и да ми е малко тъжно и малко умислено съм нетърпелив за следващия ни разговор. На по чаша капучино и това няма да е случайно. А на вас оставям мечтите и тук само ще напомня- не забравяйте да ги подправите с розови нюанси. 🤍

Един коментар към “Barbie in the city или в къщата за кукли на xoxogabrielleblog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close